התחברות

נא הכנס את מספר הטלפון שלך למטה נא הכנס את הקוד שנשלח לטלפון שלך שלח קוד מחדש
עדיין אין לך משתמש? הרשם ליוצאים לשינוי עכשיו!

ארכיון מחקר

הארכיון מרכז מגוון רחב של מחקרים שנערכו על תנועת היציאה מהחברה החרדית. אנו עושים כל מאמץ להביא אליכם את המידע בצורה מדויקת ככל האפשר. אם מצאתם טעות או שנפלה תקלה תחת ידינו, אנא כיתבו לנו למייל: shani@leshinuy.org


הארכיון מוקדש לזכרו של ישראל קרול ז"ל
ישראל קרול (1986-2012) היה יוצא החברה החרדית, מלא קסם ותאוות ידע שדאג לספק, אהוב על ידי חבריו וכל מי שנקלע בדרכו. השילוב בין תאוות הידע שלו לקליטה המהירה בה ניחן, הפכה אותו למומחה במגוון תחומים, למרות גילו הצעיר והיעדר השכלה פורמלית. הצמא הבלתי פוסק של ישראל לידע הוביל אותו לויקיפדיה, שהפכה לרכיב משמעותי במסעו להשלמת פערי ההשכלה. הוא תרם לה רבות ובשמו ובאופן אנונימי וזכה להערכה רבה. הוא נהג להגדיר את עצמו כמיזנטרופ, אך בפועל שימש כגורם מנחם ותומך עבור רבים ממכריו. הוא היה מוקף באהבה על ידי חבריו, גם אם לא תמיד האמין לאהבתם. היום הם כואבים ומתגעגעים.

עוד בצעירותו הוגדר כסקרן ורגיש אך תכונות אלו סומנו לרעה בחסידות גור בה גדל. כתוצאה מכך טופל באופן מסיבי במגוון תרופות פסיכיאטריות, פרקטיקה מקובלת בחסידות גור כאמצעי התמודדות עם צעירים שאינם הולכים בתלם. בגיל 21, לאחר נישואים במוסד השידוכים וללא ילדים, התגרש ויצא מהחברה החרדית.
האתגרים שחווה בשנותיו כחרדי תרמו לקשיים שלו בשנים הבאות, והטיפול התרופתי שעבר באותם השנים שלא לרצונו, גרמו לו לאבד את האמון בממסד הפסיכיאטרי. לאחר מספר שנות מאבק ישראל נטל את נפשו בכפו, ובכך טלטל את קהילת היוצאים והעלה למודעות של הציבור הרחב את הקשיים איתם חלקם מתמודדים.
אסופת המאמרים והספרים בנושא היציאה מהחברה החרדית אותה ליקט ישראל שנה לפני מותו, הפכה לבסיס עליו נבנה ארכיון המחקר של עמותת יוצאים לשינוי.

שאילתת יוצאים לשינוי לצה"ל

2024
שני קפלן וצביקה דויטש

במסמך זה מובאים לראשונה נתונים רשמיים של צה"ל על בוגרי החינוך החרדי במסלולים כלליים, בתשובה לשאילתא שהגישה עמותת יוצאים לשינוי. הנתונים מתייחסים לשנים 2021-2019 - לאחר שצה"ל עדכן את שיטת הספירה של בוגרי החינוך החרדי בעקבות המלצות ועדת נומה. ממצאים עיקריים:

  1. רוב המתגייסים בוגרי החינוך החרדי משרתים במסלול מעורב ולא במסלול ייעודי לחרדים.
  2. בקרב בוגרי החינוך החרדי המשרתים במסלולים הכלליים, כרבע נשלחו לגיבושים וימי סיירות, למיונים לתפקידים טכנולוגיים או למיונים לתוכניות עתודה ואקדמיזציה; מתוך המתמיינים, שיעור גבוה צלחו את המיונים.
  3. באשר למענים וקידום, רק מעטים מבוגרי החינוך החרדי המשרתים במסלולים הכלליים יצאו לקורסי תג"ת (תעודת גמר תיכון), ומיעוט יצאו לפיקוד וקצונה.
לציטוט: קפלן, ש., ודויטש, צ. (2024). בוגרי החינוך החרדי במסלולים כלליים (מעורבים): נתוני צה"ל בתשובה לשאילתת יוצאים לשינוי. ירושלים: יוצאים לשינוי. לעיבוד המלא של הנתונים: https://tinyurl.com/2dgsd86k

שנתון יוצאים עם נתונים 2023

2023
עורכים: צביקה דויטש ומשה שנפלד

זו הפעם השלישית ברציפות ששנתון יוצאים עם נתונים יוצא לאור - ובו מרוכזים כל הנתונים על תנועת היציאה מהחברה החרדית. השנתון שם לו למטרה להציג תמונה מייצגת, השוואתית ומקיפה של יוצאי החברה החרדית (המכונים גם ”חרדים לשעבר“) בכל האמור במאפייניהם הדמוגרפיים, ההשכלתיים והתעסוקתיים. עד כה המידע המחקרי עליהם מוגבל, שכן מלבד הנתונים שפורסמו בשנתון זה בהתבסס על מאגרי הנתונים המייצגים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כמעט שלא פורסמו נתונים מייצגים על יוצאי החברה החרדית, והמעט שפורסם אינו מציג תמונה מקיפה והשוואתית של מאפייניהם. שנתון זה בא למלא את החסר באמצעות ניתוח נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והשוואת המידע על יוצאי החברה החרדית לקבוצות אחרות שמסווגות על בסיס ההווה והעבר החרדיים.   השנתון מחולק לחמישה פרקים ועוסק בשיעורי היציאה בישראל, במאפייני היוצאים ובאופי השתלבותם בחברה - שיעורי היוצאים בצה"ל בהשוואה לשיעורים בחברה החרדית, כמות היוצאים בהייטק, ההשתלבות בשוק התעסוקה, שביעות הרצון מהחיים מידת הקשר שלנו עם המשפחות, מעורבות בחיים הציבוריים ועוד...

פרק א סוקר את שתי השיטות המשמשות אותנו לזיהוי יוצאים ובעלי רקע חרדי בנתוני הסקר החברתי ובנתוני סקר כוח אדם (סכ"א) של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ומשווה אותם לשיטה ששימשה את רגב וגורדון (2021); מציג שיעורי יציאה בשלוש השיטות לפי קבוצות גיל ומגדר; ומציג ניתוח של מגמות בשיעורי היציאה על בסיס נתוני הסקר החברתי.

פרק ב סוקר את מאפיינים של היוצאות והיוצאים: התפלגות הגיל ומידת הדתיות שלהם, אזורי מגוריהם ומצבם משפחתי. עוד מובאים בפרק נתוני שירות בצה“ל או בשירות אזרחי וכן רמות ההשכלה בחלוקה לפי מגדר. רוב הניתוחים מתבססים על הסקר החברתי, ומיעוטם על נתוני סכ“א לגברים בלבד (שיטת דש“ת). במידת האפשר הושוו הנתונים גם לממצאי רגב וגורדון (2021), הכולל גם נשים.

פרק ג עוסק בתעסוקה לגברים: מוצגות בו מגמות במדדי שילוב בכוח העבודה, בכללם שיעורי התעסוקה והאבטלה, וכן נתונים על מקצועות המועסקים בדגש על תחומי ההייטק. עוד מוצג בפרק ניתוח מעמיק של מדדי תעסוקה בקרב בעלי רקע חרדי ושיעור היוצאים מכוח העבודה שלהם. הניתוחים בפרק זה מבוססים על נתוני סקר כוח אדם.

פרק ד סוקר את מאפייני היוצאים בכל האמור ברמת חיים כללית, שביעות רצון מהמצב הכלכלי ומדדי רווחה כמו תחושות של בדידות ודיכאון. עוד מציג הפרק עמדות כלפי שירותי ממשל בנושאים נבחרים. הניתוחים מבוססים על נתוני הסקר החברתי.

פרק ה מציג לראשונה ניתוח ייחודי של מגמות בשיעורי השירות הצבאי של גברים מרקע חרדי בחלוקה בין יוצאים לחרדים מבית בהתבסס על הסקר החברתי, שנוסף על יכולתו לזהות את העבר וההווה החרדיים, מאפשר לזהות שירות צבאי לפי דיווח עצמי.

לשנתון מצורף נספח מקוון ובו מילון מונחים מורחב, דיון מתודולוגי על שיטת הזיהוי בסקר החברתי ובסקר כוח אדם בשיטת דש“ת, וכן הסבר על הטעות הדגימה היחסית שלפיה הוחלט האם לפרסם נתונים או לסייגם.

  מטרת השנתון היא להנגיש את הנתונים אודות היוצאים לכל בעלות ובעלי העניין - קובעי מדיניות, חוקרים, עיתונאים, משקיעים, מעסיקים ונותני שירותים ליוצאים - ארגונים, עו"ס ומטפלים, משרדי ממשלה, מרכזי הזדמנות ועוד...  

השנתון הוא פרי מחקר מעמיק ומקיף של מחלקת המחקר של "יוצאים לשינוי".

להורדת השנתון המלא The Data is Out -2023 – English להורדת המבוא להורדת פרק א - שיטות ושיעורי יציאה להורדת פרק ב - מאפייני היוצאים להורדת פרק ג - תעסוקה לגברים להורדת פרק ד - מדדי רווחה ועמדות להורדת פרק ה - גיוס בקרב גברים מרקע חרדי נספח מתודולוגי   להורדת שנתון יוצאים עם נתונים 2022 להורדת שנתון יוצאים עם נתונים 2021

The Efects of Sociocultural Transitioning on Accessibility to Healthcare

מרץ 2022
Ronit Pinchas‑Mizrachi, Baruch Velan

The Effects of Sociocultural Transitioning on Accessibility to Healthcare: The Case of Haredi Jews Who Leave Their Communities

Minority groups and immigrants encounter complex issues when attempting to access healthcare. This study examines factors afecting access to healthcare by a group of individuals in Israel who decided to leave their Haredi Jewish communities. We conducted 23 semi-structured interviews with individuals disafliating from Haredi communities in Israel in order to identify hurdles encountered during the process of seeking healthcare. We focused on specifc steps in this process, including recognizing the need for help, deciding to actually turn to the health system, interaction with the system, and behavior after referring to the health system. We identifed approximately 20 factors which can be either barriers or catalysts afecting healthcare access at the various stages. These were then traced to religious upbringing, hurdles of sociocultural transition, and unique characteristics of individuals reshaping their lives. The fndings can be instrumental in designing culturally adapted health programs for individuals leaving the Haredi community. Moreover, the methodology that we are proposing can serve other investigations studying access to healthcare among various groups undergoing sociocultural transitions.

 Go to the research file

יוצאים עם נתונים 2021 - שנתון יוצאי החברה החרדית

2021
צוות המחקר של "יוצאים לשינוי"

שנתון ”יוצאים עם נתונים“ מציג נתונים על היוצאים בחברה הישראלית.

החלק הראשון של השנתון מוקדש לנתוני היוצאים בחברה הישראלית - בצה"ל, שוק התעסוקה והאקדמיה.

בחלק השני מפורטים אתגרים תרבותיים-חברתיים בתהליך היציאה מהחברה החרדית.

בחלק השלישי מוצגים נתונים על תפיסות ועמדות בציבור הישראלי בנוגע ליוצאים מהחברה החרדית.  

לקריאה והורדת השנתון הקליקו כאן   לעמוד שנתון 2022 לחצו כאן לעמוד שנתון 2023 לחצו כאן

Yotzim in the Workplace

ינו 2023
Hila Barel

Yotzim in the Workplace - Challenges, Perceptions of their Added Value and Potential Solutions for Integrating Yotzim into Qualified Jobs

This study examines the integration of Yotzim into the Israeli employment market.

The central perspective given in the study is that of the Yotzim themselves, as emerged in focus groups in which they participated (25 participants, average age 27).

Additionally, the study presents the point of view of Out for Change's guidance coordinators, based on an analysis of summaries of 100 guidance processes on the issue of employment and a focus group conducted with the participation of six coordinators.

The findings of the study challenge the assumption that those who leave ultra-Orthodox society can integrate into the job market naturally and without any special assistance. The findings strengthen the position which holds that Yotzim require active help, especially making the transition from temporary and unprofessional work to higher-level, qualified work.

Summary - Family Research

2023
Zvika Deutsch and Shani Kaplan

Relationships between those who have left ultra-Orthodox society (Yotzim) and their families For the first time: Representative data about family relationships among Yotzim, in comparison to Haredi Jews and Jews who are not Haredi.

Existing challenges and required solutions for integrating Yotzim from ultra-Orthodox society into academia

2023
ד"ר הילה בראל

Report of research conducted at the request of the Council for Higher Education as part of building an optimal model for integrating those leaving the Ultra-Orthodox community into academia, planned for initial inclusion in the upcoming Council for Higher Education five-year plan.

יוצאי החברה החרדית בשוק התעסוקה: האתגרים, תפיסת הערך ומענים אפשריים לשילוב בתעסוקה איכותית

מאי 2023
ד"ר הילה בראל
השכלה ותעסוקה

מחקר זה בוחן את השתלבותם של יוצאי החברה החרדית בשוק התעסוקה בישראל. נקודת המבט המרכזית במחקר היא של היוצאים, כפי שעלתה בקבוצות מיקוד בהשתתפותם (עשרים וחמישה משתתפים, גיל ממוצע עשרים ושבע). בנוסף, המחקר מציג את נקודת מבטם של יועצי הכוון מעמותת יוצאים לשינוי, כפי שעלתה מניתוח של סיכומי מאה תהליכי הכוון תעסוקה ומקבוצת מיקוד שנערכה בהשתתפות שישה יועצים. ממצאי המחקר קוראים תיגר על ההנחה שיוצאי החברה החרדית יכולים להשתלב בשוק התעסוקה בטבעיות וללא סיוע מיוחד. הממצאים מחזקים את העמדה שלפיה יש צורך לסייע ליוצאים באופן אקטיבי, בעיקר בכל הקשור למעבר מעבודה זמנית ולא מקצועית לעבודה איכותית. תקציר מחקר תעסוקה מחקר תעסוקה 2023  

קרוב רחוק: הקשר של יוצאי החברה החרדית עם משפחותיהם

2023
צביקה דוייטש ושני קפלן

תקציר: סוגיית הקשר של יוצאי החברה החרדית עם משפחותיהם עולה לעיתים תכופות לדיון הציבורי, אך אין כמעט מחקרים שבדקו זאת עד כה. המחקרים המעטים שעסקו בסוגיה זו, השתמשו לרוב בשיטות איכותניות, והגיעו למסקנות שונות הן ביחס להיקף תופעת הנתק בין היוצאים למשפחותיהם והן ביחס לגורם לנתק זה. בחוברת זו נציג ניתוח של הקשר המשפחתי אצל כלל היוצאים, על בסיס נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בניתוח זה, ההתמקדות היא בשביעות הרצון של היוצאים מהקשרים המשפחתיים שלהם ובמידת ההערכה שלדעתם המשפחה מפגינה כלפיהם, תוך השוואה לחרדים וליהודים שאינם חרדים. כהשלמה לניתוח זה, על בסיס סקר של עמותת יוצאים לשינוי שהופץ בין השנים 2019 – 2016 , נבחן הקשר המשפחתי עם היוצאים בשנה הראשונה ליציאה, וכן כעבור שלוש שנים ויותר. הממצאים מלמדים כי לרוב מוחלט של היוצאים יש קשר עם משפחותיהם, אך מידת הקשר מופחתת ביחס לשתי האוכלוסיות הנוספות שנבדקו. אצל רוב אלו שהיו מנותקי קשר מהוריהם בשנה הראשונה, הקשר התחדש עם הזמן. נוסף על כך, מניתוח מאפייני הקשר עולה כי רק מיעוט מן היוצאים נתמכים כלכלית על ידי המשפחה, ושהנימוק המוביל להיעדר התמיכה הכלכלית הוא היציאה. עם זאת, רוב היוצאים דיווחו שהם מוזמנים לאירועים משפחתיים. שמות הכותבים: צביקה דויטש ושני קפלן להורדת תקציר המחקר הקליקו כאן להורדת סיכום המחקר הקליקו כאן להורדת המחקר המלא הקליקו כאן Summary - Family Research - English - March 2023

דו”ח מחקר: אתגרים קיימים ומענים דרושים לשילוב יוצאי החברה החרדית באקדמיה בישראל

מרץ 2023
ד"ר הילה בראל

תקציר: דוח מחקר שנערך לבקשת המועצה להשכלה גבוהה כחלק מבניית מודל מיטבי לשילוב יוצאי החברה החרדית באקדמיה. במחקר נבדקו האתגרים הקיימים והמענים הדרושים בהשתלבות באקדמיה של יוצאי החברה החרדית. במסגרתו נערכו ארבע קבוצות מיקוד, בהשתתפות 21 יוצאי ויוצאות החברה החרדית מ־11 מוסדות אקדמיים שונים, שנמצאים במהלך לימודיהם, סיימו בשנה האחרונה או למדו ופרשו. בחלוקת האתגרים לפי שלבי הלימוד נמצאה מורכבות רבה בשלבי הכניסה לתואר, שבמהלכם נדרש סיוע מיוחד. מדובר בשלב ההחלטה מה והיכן ללמוד, שלבי השלמת החוסרים, תקופת הלימוד במכינה האקדמית, והשנה הראשונה בתואר. בחלוקה לאתגרים לפי סוגי הקשיים עלו האתגר הלימודי־פדגוגי – הכולל קושי במיומנויות למידה, קושי במקצועות ספציפיים, וצורך בתיווך בכניסה לאקדמיה; האתגר הכלכלי; ואתגרים חברתיים, תרבותיים ורגשיים. עוד עלה אתגר במיצוי והנגשת הזכויות ליוצאים, במוסדות שבהם קיימים זכויות כאלה. המענים המוצעים כוללים פתרונות אפשריים בכל אחד מהתחומים הללו, אשר ניתנים לאימוץ הן על ידי המועצה להשכלה גבוהה או המוסדות עצמם, והן על ידי גורמי המעטפת המעניקים סיוע ליוצאים.

שם המחקר שנה כותבים קטגוריות תקציר
שאילתת יוצאים לשינוי לצה"ל 2024 שני קפלן וצביקה דויטש יציאה מהחברה החרדית / שירות צבאי במסמך זה מובאים לראשונה נתונים רשמיים של צה"ל על בוגרי החינוך החרדי במסלולים כלליים, בתשובה לשאילתא שהגישה עמותת יוצאים לשינוי. הנתונים מתייחסים לשנים 2021-2019 - לאחר שצה"ל עדכן את שיטת הספירה של בוגרי החינוך החרדי בעקבות המלצות ועדת נומה. ממצאים עיקריים:
  1. רוב המתגייסים בוגרי החינוך החרדי משרתים במסלול מעורב ולא במסלול ייעודי לחרדים.
  2. בקרב בוגרי החינוך החרדי המשרתים במסלולים הכלליים, כרבע נשלחו לגיבושים וימי סיירות, למיונים לתפקידים טכנולוגיים או למיונים לתוכניות עתודה ואקדמיזציה; מתוך המתמיינים, שיעור גבוה צלחו את המיונים.
  3. באשר למענים וקידום, רק מעטים מבוגרי החינוך החרדי המשרתים במסלולים הכלליים יצאו לקורסי תג"ת (תעודת גמר תיכון), ומיעוט יצאו לפיקוד וקצונה.
לציטוט: קפלן, ש., ודויטש, צ. (2024). בוגרי החינוך החרדי במסלולים כלליים (מעורבים): נתוני צה"ל בתשובה לשאילתת יוצאים לשינוי. ירושלים: יוצאים לשינוי. לעיבוד המלא של הנתונים: https://tinyurl.com/2dgsd86k
שנתון יוצאים עם נתונים 2023 2023 עורכים: צביקה דויטש ומשה שנפלד חרדים / מדיניות ורווחה / משפחה וקהילה / לימודי ליבה / השכלה ותעסוקה / שירות צבאי / יציאה מהחברה החרדית זו הפעם השלישית ברציפות ששנתון יוצאים עם נתונים יוצא לאור - ובו מרוכזים כל הנתונים על תנועת היציאה מהחברה החרדית. השנתון שם לו למטרה להציג תמונה מייצגת, השוואתית ומקיפה של יוצאי החברה החרדית (המכונים גם ”חרדים לשעבר“) בכל האמור במאפייניהם הדמוגרפיים, ההשכלתיים והתעסוקתיים. עד כה המידע המחקרי עליהם מוגבל, שכן מלבד הנתונים שפורסמו בשנתון זה בהתבסס על מאגרי הנתונים המייצגים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כמעט שלא פורסמו נתונים מייצגים על יוצאי החברה החרדית, והמעט שפורסם אינו מציג תמונה מקיפה והשוואתית של מאפייניהם. שנתון זה בא למלא את החסר באמצעות ניתוח נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והשוואת המידע על יוצאי החברה החרדית לקבוצות אחרות שמסווגות על בסיס ההווה והעבר החרדיים.   השנתון מחולק לחמישה פרקים ועוסק בשיעורי היציאה בישראל, במאפייני היוצאים ובאופי השתלבותם בחברה - שיעורי היוצאים בצה"ל בהשוואה לשיעורים בחברה החרדית, כמות היוצאים בהייטק, ההשתלבות בשוק התעסוקה, שביעות הרצון מהחיים מידת הקשר שלנו עם המשפחות, מעורבות בחיים הציבוריים ועוד...

פרק א סוקר את שתי השיטות המשמשות אותנו לזיהוי יוצאים ובעלי רקע חרדי בנתוני הסקר החברתי ובנתוני סקר כוח אדם (סכ"א) של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ומשווה אותם לשיטה ששימשה את רגב וגורדון (2021); מציג שיעורי יציאה בשלוש השיטות לפי קבוצות גיל ומגדר; ומציג ניתוח של מגמות בשיעורי היציאה על בסיס נתוני הסקר החברתי.

פרק ב סוקר את מאפיינים של היוצאות והיוצאים: התפלגות הגיל ומידת הדתיות שלהם, אזורי מגוריהם ומצבם משפחתי. עוד מובאים בפרק נתוני שירות בצה“ל או בשירות אזרחי וכן רמות ההשכלה בחלוקה לפי מגדר. רוב הניתוחים מתבססים על הסקר החברתי, ומיעוטם על נתוני סכ“א לגברים בלבד (שיטת דש“ת). במידת האפשר הושוו הנתונים גם לממצאי רגב וגורדון (2021), הכולל גם נשים.

פרק ג עוסק בתעסוקה לגברים: מוצגות בו מגמות במדדי שילוב בכוח העבודה, בכללם שיעורי התעסוקה והאבטלה, וכן נתונים על מקצועות המועסקים בדגש על תחומי ההייטק. עוד מוצג בפרק ניתוח מעמיק של מדדי תעסוקה בקרב בעלי רקע חרדי ושיעור היוצאים מכוח העבודה שלהם. הניתוחים בפרק זה מבוססים על נתוני סקר כוח אדם.

פרק ד סוקר את מאפייני היוצאים בכל האמור ברמת חיים כללית, שביעות רצון מהמצב הכלכלי ומדדי רווחה כמו תחושות של בדידות ודיכאון. עוד מציג הפרק עמדות כלפי שירותי ממשל בנושאים נבחרים. הניתוחים מבוססים על נתוני הסקר החברתי.

פרק ה מציג לראשונה ניתוח ייחודי של מגמות בשיעורי השירות הצבאי של גברים מרקע חרדי בחלוקה בין יוצאים לחרדים מבית בהתבסס על הסקר החברתי, שנוסף על יכולתו לזהות את העבר וההווה החרדיים, מאפשר לזהות שירות צבאי לפי דיווח עצמי.

לשנתון מצורף נספח מקוון ובו מילון מונחים מורחב, דיון מתודולוגי על שיטת הזיהוי בסקר החברתי ובסקר כוח אדם בשיטת דש“ת, וכן הסבר על הטעות הדגימה היחסית שלפיה הוחלט האם לפרסם נתונים או לסייגם.

  מטרת השנתון היא להנגיש את הנתונים אודות היוצאים לכל בעלות ובעלי העניין - קובעי מדיניות, חוקרים, עיתונאים, משקיעים, מעסיקים ונותני שירותים ליוצאים - ארגונים, עו"ס ומטפלים, משרדי ממשלה, מרכזי הזדמנות ועוד...  

השנתון הוא פרי מחקר מעמיק ומקיף של מחלקת המחקר של "יוצאים לשינוי".

להורדת השנתון המלא The Data is Out -2023 – English להורדת המבוא להורדת פרק א - שיטות ושיעורי יציאה להורדת פרק ב - מאפייני היוצאים להורדת פרק ג - תעסוקה לגברים להורדת פרק ד - מדדי רווחה ועמדות להורדת פרק ה - גיוס בקרב גברים מרקע חרדי נספח מתודולוגי   להורדת שנתון יוצאים עם נתונים 2022 להורדת שנתון יוצאים עם נתונים 2021
The Efects of Sociocultural Transitioning on Accessibility to Healthcare מרץ 2022 Ronit Pinchas‑Mizrachi, Baruch Velan סוציולוגיה פסיכולוגיה / יציאה מהחברה החרדית / מדיניות ורווחה

The Effects of Sociocultural Transitioning on Accessibility to Healthcare: The Case of Haredi Jews Who Leave Their Communities

Minority groups and immigrants encounter complex issues when attempting to access healthcare. This study examines factors afecting access to healthcare by a group of individuals in Israel who decided to leave their Haredi Jewish communities. We conducted 23 semi-structured interviews with individuals disafliating from Haredi communities in Israel in order to identify hurdles encountered during the process of seeking healthcare. We focused on specifc steps in this process, including recognizing the need for help, deciding to actually turn to the health system, interaction with the system, and behavior after referring to the health system. We identifed approximately 20 factors which can be either barriers or catalysts afecting healthcare access at the various stages. These were then traced to religious upbringing, hurdles of sociocultural transition, and unique characteristics of individuals reshaping their lives. The fndings can be instrumental in designing culturally adapted health programs for individuals leaving the Haredi community. Moreover, the methodology that we are proposing can serve other investigations studying access to healthcare among various groups undergoing sociocultural transitions.

 Go to the research file

יוצאים עם נתונים 2021 - שנתון יוצאי החברה החרדית 2021 צוות המחקר של "יוצאים לשינוי" יציאה מהחברה החרדית / חרדים / לימודי ליבה / השכלה גבוהה / מחקרי יוצאים לשינוי

שנתון ”יוצאים עם נתונים“ מציג נתונים על היוצאים בחברה הישראלית.

החלק הראשון של השנתון מוקדש לנתוני היוצאים בחברה הישראלית - בצה"ל, שוק התעסוקה והאקדמיה.

בחלק השני מפורטים אתגרים תרבותיים-חברתיים בתהליך היציאה מהחברה החרדית.

בחלק השלישי מוצגים נתונים על תפיסות ועמדות בציבור הישראלי בנוגע ליוצאים מהחברה החרדית.  

לקריאה והורדת השנתון הקליקו כאן   לעמוד שנתון 2022 לחצו כאן לעמוד שנתון 2023 לחצו כאן
Yotzim in the Workplace ינו 2023 Hila Barel מחקרים בולטים / משפחה וקהילה

Yotzim in the Workplace - Challenges, Perceptions of their Added Value and Potential Solutions for Integrating Yotzim into Qualified Jobs

This study examines the integration of Yotzim into the Israeli employment market.

The central perspective given in the study is that of the Yotzim themselves, as emerged in focus groups in which they participated (25 participants, average age 27).

Additionally, the study presents the point of view of Out for Change's guidance coordinators, based on an analysis of summaries of 100 guidance processes on the issue of employment and a focus group conducted with the participation of six coordinators.

The findings of the study challenge the assumption that those who leave ultra-Orthodox society can integrate into the job market naturally and without any special assistance. The findings strengthen the position which holds that Yotzim require active help, especially making the transition from temporary and unprofessional work to higher-level, qualified work.

Summary - Family Research 2023 Zvika Deutsch and Shani Kaplan מחקרים בולטים / משפחה וקהילה Relationships between those who have left ultra-Orthodox society (Yotzim) and their families For the first time: Representative data about family relationships among Yotzim, in comparison to Haredi Jews and Jews who are not Haredi.
Existing challenges and required solutions for integrating Yotzim from ultra-Orthodox society into academia 2023 ד"ר הילה בראל מחקרי יוצאים לשינוי / השכלה גבוהה / מחקרי יוצאים לשינוי Report of research conducted at the request of the Council for Higher Education as part of building an optimal model for integrating those leaving the Ultra-Orthodox community into academia, planned for initial inclusion in the upcoming Council for Higher Education five-year plan.
יוצאי החברה החרדית בשוק התעסוקה: האתגרים, תפיסת הערך ומענים אפשריים לשילוב בתעסוקה איכותית מאי 2023 ד"ר הילה בראל השכלה ותעסוקה מחקר זה בוחן את השתלבותם של יוצאי החברה החרדית בשוק התעסוקה בישראל. נקודת המבט המרכזית במחקר היא של היוצאים, כפי שעלתה בקבוצות מיקוד בהשתתפותם (עשרים וחמישה משתתפים, גיל ממוצע עשרים ושבע). בנוסף, המחקר מציג את נקודת מבטם של יועצי הכוון מעמותת יוצאים לשינוי, כפי שעלתה מניתוח של סיכומי מאה תהליכי הכוון תעסוקה ומקבוצת מיקוד שנערכה בהשתתפות שישה יועצים. ממצאי המחקר קוראים תיגר על ההנחה שיוצאי החברה החרדית יכולים להשתלב בשוק התעסוקה בטבעיות וללא סיוע מיוחד. הממצאים מחזקים את העמדה שלפיה יש צורך לסייע ליוצאים באופן אקטיבי, בעיקר בכל הקשור למעבר מעבודה זמנית ולא מקצועית לעבודה איכותית. תקציר מחקר תעסוקה מחקר תעסוקה 2023  
קרוב רחוק: הקשר של יוצאי החברה החרדית עם משפחותיהם 2023 צביקה דוייטש ושני קפלן משפחה וקהילה / מחקרי יוצאים לשינוי / מחקרים בולטים תקציר: סוגיית הקשר של יוצאי החברה החרדית עם משפחותיהם עולה לעיתים תכופות לדיון הציבורי, אך אין כמעט מחקרים שבדקו זאת עד כה. המחקרים המעטים שעסקו בסוגיה זו, השתמשו לרוב בשיטות איכותניות, והגיעו למסקנות שונות הן ביחס להיקף תופעת הנתק בין היוצאים למשפחותיהם והן ביחס לגורם לנתק זה. בחוברת זו נציג ניתוח של הקשר המשפחתי אצל כלל היוצאים, על בסיס נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בניתוח זה, ההתמקדות היא בשביעות הרצון של היוצאים מהקשרים המשפחתיים שלהם ובמידת ההערכה שלדעתם המשפחה מפגינה כלפיהם, תוך השוואה לחרדים וליהודים שאינם חרדים. כהשלמה לניתוח זה, על בסיס סקר של עמותת יוצאים לשינוי שהופץ בין השנים 2019 – 2016 , נבחן הקשר המשפחתי עם היוצאים בשנה הראשונה ליציאה, וכן כעבור שלוש שנים ויותר. הממצאים מלמדים כי לרוב מוחלט של היוצאים יש קשר עם משפחותיהם, אך מידת הקשר מופחתת ביחס לשתי האוכלוסיות הנוספות שנבדקו. אצל רוב אלו שהיו מנותקי קשר מהוריהם בשנה הראשונה, הקשר התחדש עם הזמן. נוסף על כך, מניתוח מאפייני הקשר עולה כי רק מיעוט מן היוצאים נתמכים כלכלית על ידי המשפחה, ושהנימוק המוביל להיעדר התמיכה הכלכלית הוא היציאה. עם זאת, רוב היוצאים דיווחו שהם מוזמנים לאירועים משפחתיים. שמות הכותבים: צביקה דויטש ושני קפלן להורדת תקציר המחקר הקליקו כאן להורדת סיכום המחקר הקליקו כאן להורדת המחקר המלא הקליקו כאן Summary - Family Research - English - March 2023
דו”ח מחקר: אתגרים קיימים ומענים דרושים לשילוב יוצאי החברה החרדית באקדמיה בישראל מרץ 2023 ד"ר הילה בראל מחקרי יוצאים לשינוי / השכלה גבוהה תקציר: דוח מחקר שנערך לבקשת המועצה להשכלה גבוהה כחלק מבניית מודל מיטבי לשילוב יוצאי החברה החרדית באקדמיה. במחקר נבדקו האתגרים הקיימים והמענים הדרושים בהשתלבות באקדמיה של יוצאי החברה החרדית. במסגרתו נערכו ארבע קבוצות מיקוד, בהשתתפות 21 יוצאי ויוצאות החברה החרדית מ־11 מוסדות אקדמיים שונים, שנמצאים במהלך לימודיהם, סיימו בשנה האחרונה או למדו ופרשו. בחלוקת האתגרים לפי שלבי הלימוד נמצאה מורכבות רבה בשלבי הכניסה לתואר, שבמהלכם נדרש סיוע מיוחד. מדובר בשלב ההחלטה מה והיכן ללמוד, שלבי השלמת החוסרים, תקופת הלימוד במכינה האקדמית, והשנה הראשונה בתואר. בחלוקה לאתגרים לפי סוגי הקשיים עלו האתגר הלימודי־פדגוגי – הכולל קושי במיומנויות למידה, קושי במקצועות ספציפיים, וצורך בתיווך בכניסה לאקדמיה; האתגר הכלכלי; ואתגרים חברתיים, תרבותיים ורגשיים. עוד עלה אתגר במיצוי והנגשת הזכויות ליוצאים, במוסדות שבהם קיימים זכויות כאלה. המענים המוצעים כוללים פתרונות אפשריים בכל אחד מהתחומים הללו, אשר ניתנים לאימוץ הן על ידי המועצה להשכלה גבוהה או המוסדות עצמם, והן על ידי גורמי המעטפת המעניקים סיוע ליוצאים.

נשמח לשמוע ממך

יש לך רעיונות? שאלות? נשמח לשמוע ממך :)
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

תמונת תרומות

הצטרפו לשינוי

אלפים כבר תרמו, אנו מזמינים גם אתכם להיות השותפים שלנו לדרך :)