תעודת הנדסאי – ללמוד מקצוע לחיים
ארגז כלי עבודה תמיד ריתק אתכם, אתם מעדיפים לתקן דברים לבד במקום לקרוא לאיש מקצוע? חולמים לעבוד בתכנות ולא רוצים ומעדיפים לחסוך את השנים הארוכות של לימודי ההשלמה לקראת כניסה לפקולטה למדעי המחשב? תכנון ערים או עיצוב פנים הם עבודת החלומות שלכם? כנראה שאתם מתאימים ללימודי לתעודת הנדסאי!
הלימודים לתעודת הנדסאי אורכים שנתיים או מעט יותר, במהלך הלימודים תידרשו להגיש מטלות ולהיבחן על החומר, ובסוף הלימודים יהיה עליכם להגיש פרויקט גמר. סיום מוצלח של הלימודים יקנה לכם תעודת הנדסאי מטעם משרד התמ”ת.
בחלק מהמגמות תלמדו לתעודת טכנאי מוסמך.
ההבדל בין לימודים לתעודת טכנאי מוסמך ללימודים לתעודת הנדסאי הוא בהיקף הלימודים; לימודים לתעודת טכנאי מוסמך אורכים בין שנה וחצי לשנתיים.
התעודות מטעם המה”ט נחשבות בהחלט בעיני מעסיקים רבים, ויש כאלה שאפילו מעדיפים אותן על פני תואר ראשון בתחום הרלוונטי. הסיבה לכך היא שהלימודים לתעודת הנדסאי הם לימודים מעשיים, בעוד חלקים רבים מלימודי התואר הם תיאורטיים.
חשוב לדעת: לימודים לתעודת הנדסאי אינם לימודים לתואר מהנדס. אלו שני דברים שונים. אם כי, בעלי תעודת הנדסאי יכולים להמשיך במסלול הלימודים, ולאחר שלוש שנות לימוד, בדרך כלל, ועמידה בחובות האקדמיות הם יהיו זכאים לתעודת מהנדס.
יוצאי החברה החרדית – המה”ט קורא לכם!
מדינת ישראל ראתה לנכון להשקיע בלומדים לתעודת הנדסאי. המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע (המה”ט) הוא אגף בזרוע העבודה של משרד הכלכלה והתעשייה. אגף זה אחראי על מערך המכללות הטכנולוגיות המלמדות לתואר טכנאי ולתואר הנדסאי. המכללות פזורות ברחבי הארץ, בכרמיאל, בחיפה, בירושלים, בבאר שבע ובמקומות נוספים. לרשימת כל המכללות של המה”ט לחצו כאן. תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי אחידים עבור כל המכללות. שימו לב: תעודת בגרות חלקית או מלאה נדרשת כדי להתקבל למכללות המה”ט. יוצאי החברה החרדית יצטרכו ללמוד במכינה טכנולוגית לפני התחלת הלימודים במכללה. תנאי הקבלה למכינה – 11 שנות לימוד לפחות. במכינה תלמדו מתמטיקה, אנגלית, עברית ומיומנויות למידה.עלויות ומימון הלימודים
עלות השכ”ל שונה ממקצוע למקצוע והיא נגזרת גם של מסלול הלימוד והמגמה שתבחרו. יוצאי המגזר החרדי יכולים ליהנות ממימון מלא או כמעט מלא של עלות הלימודים במכללות המה”ט. התנאים לקבלת המימון:- גברים שלמדו בישיבה קטנה; נשים שלמדו בסמינר חרדי, ולא במגמות הבאות: תוכנה, אדריכלות ועיצוב פנים, עיצוב מדיה, מכינה טכנולוגית.
- ללא תואר אקדמאי או תעודת הנדסאי. אלא אם מדובר בלימודי המשך במגמת הנדסה אזרחית, או מי שמגיש בקשה למלגה בפעם הראשונה.
- מי שלא מקבל סיוע בשכ”ל ממקור אחר. חוץ ממענק לחיילים משוחררים, סיוע מהמכללה או מלגת פר”ח.
מצאתם טעות בכתבה? יש לכם הערות לגביה? מוזמנים לכתוב לנו למייל: info@leshinuy.org