התחברות

נא הכנס את מספר הטלפון שלך למטה נא הכנס את הקוד שנשלח לטלפון שלך שלח קוד מחדש

האוניברסיטה הפתוחה

בר אולחוב

האוניברסיטה הפתוחה – שערי ההשכלה פתוחים לכולם!

הלימודים באוניברסיטה הפתוחה (האו”פ) שונים מלימודים בכל מוסד לימודים אקדמי אחר. ראשית, ללימודים באו”פ אין תנאי קבלה. אתם לא צריכים תעודת בגרות, פסיכומטרי או כל רקע לימודי אחר כדי להירשם לקורסים שמציעה האו”פ. יוצאים שמעדיפים לחסוך מעצמם השלמת בגרויות או לימודים במכינה קדם אקדמית, כדאי שישקלו את אופציית הלימודים באו”פ. שוני נוסף הוא מסגרת הלימודים: באו”פ תוכנית הלימודים גמישה, כך שתוכלו לבחור כמה קורסים תלמדו בכל סמסטר. אם באוניברסיטאות האחרות הלימודים מתפרשים על פני שלוש-ארבע שנים, את הלימודים באו”פ תוכלו לפרוש על פני תקופה ארוכה יותר, אם תחליטו לעשות זאת. זהו יתרון גדול עבור סטודנטים שרוצים לשלב לימודים עם עבודה במשרה מלאה או חלקית.

יתרון נוסף ללימודים באו”פ הוא שהיא מוכרת כמוסד מותאם ליוצאי החברה החרדית. קראו על כך באתר האוניברסיטה.

 

מסלולי הלימוד באו”פ

האוניברסיטה הפתוחה מציעה מגוון גדול של מסלולי לימוד לתואר ראשון, לתואר שני, לימודי תעודה ולימודים ייעודים לעובדי הוראה. לפרטים נוספים בקרו באתר.

 

שמעתי שקשה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה – זה נכון?

הלימודים באו”פ הם לימודים אקדמיים ורמתם גבוהה. בגלל האופי הייחודי של האוניברסיטה יהיה עליכם ללמוד את רוב החומר בעצמכם, באמצעות ספרים שתקבלו בדואר. הספרים זמינים לכם גם בפורמט דיגיטלי באתר הקורס (גישה לאתר הקורס תתאפשר לאחר הרישום וסמוך למועד פתיחת הסמסטר).

האו”פ מציעה קורסים שכוללים הנחיה של מרצה, הנחייה מוגברת או הנחיה רגילה, במפגשים פרונטליים או מקוונים, לצד קורסים שהלימוד כולו הוא באמצעות הספרים וחומרי הקריאה באתר. ההמלצה שלנו: בחרו תמיד קורס שכולל הנחיה. ההנחיה אומנם לא מחליפה את הצורך בלימוד עצמי, אך היא מעניקה כלים טובים להבנת החומר ולביצוע טוב וממוקד של המטלות בקורס. בנושאים שמעניינים אתכם במיוחד, או שמבירור שעשיתם החומר הכתוב אינו פשוט להבנה – כדאי להירשם לקורס בהנחיה מוגברת.

כמו כן, אנו ממליצים לבחור קורס פרונטלי, זאת כדי שיהיה לכם קל יותר ליצור מחויבות ללימוד.

לאורך כל הסמסטר תצטרכו להגיש מטלות (ממ”ן), והציונים שתקבלו ישוקללו בציון הסופי שלכם בקורס לאחר המבחן המסכם או העבודה הסמינריונית.

בגלל האופי הייחודי של הלימודים באו”פ, תידרשו למשמעת עצמית גבוהה. אולם משמעת עצמית, רצון עז להצליח בלימודים והקפדה על הגשת מטלות בזמן הכרחיים ללימודים בכל מוסד אקדמי. אז לא, לא קשה יותר ללמוד באו”פ, אלא רק – שונה.

 

אם אתם שוקלים לימודים באו”פ מומלץ בחום להתייעץ עם בעלי תארים של האו”פ ועם סטודנטים שעדיין לומדים. כך תוכלו להבין האם המסגרת הזאת מתאימה לכם.

כלל אצבע: במהלך הסמסטר תצטרכו להקדיש ללימודים לפחות חמש שעות בשבוע. כמות השעות תעלה כמובן אם תירשמו ליותר מקורס אחר.

חשוב לדעת: במסלולים רבים תוכלו להתחיל ללמוד באו”פ, וליהנות מהאפשרות להתקבל ללימודים ללא תעודת בגרות וללא פסיכומטרי, ובהמשך, על סמך הציונים שלכם וכמות הקורסים שצברתם, לעבור ללמוד באוניברסיטה “סטנדרטית”. עוד על האפשרות הדי-מגניבה הזאת, קראו כאן. יש לציין שהחל משנה”ל תשפ”ה הסטודנטים יידרשו להיות זכאים לתעודת בגרות בעת המעבר לאוניברסיטה ה”סטנדרטית”.

 

הלימודים באו”פ הם בשכר לימוד אוניברסיטאי?

לא בדיוק. גם כאן האו”פ שונה משאר האוניברסיטאות. התשלום אינו על שנת לימודים שלמה אלא עבור כל קורס בנפרד. בתחילת הדרך הקורסים הם בעלות גבוהה יותר. לאחר שתצברו 18 נ”ז (נקודות זכות) התשלום לקורסים הבאים יהיה בעלות פחותה. נקודות הזכות נצברו לאחר סיום הקורס ועמידה בכל תנאיו.

פרמטרים נוספים לקביעת התשלום: מועד ההרשמה – הרשמה מאוחרת כרוכה בעלות נוספת; סוג הקורס – קורס בהנחיה מוגברת יהיה יקר יותר.

על חישוב השכ”ל קראו עוד כאן.

חשוב לדעת: כמו בכל מוסד אקדמי מוכר, גם באו”פ יהיה עליכם לעבור בהצלחה מבחן באנגלית. אם רמת האנגלית שלכם אינה גבוהה, תצטרכו לעבור קורס (או קורסים, תלוי בציון שלכם) אנגלית. הקורסים הללו אינם נכללים בתוכנית הלימודים לתואר, כלומר לא צוברים עליהם נ”ז, ועלותם גבוהה באופן יחסי.

כאשר אתם מבררים על הלימודים באו”פ בדקו גם את עלויות הקורסים באנגלית.

אם אינכם יודעים מה רמת האנגלית שלכם מומלץ לבדוק זאת. יש ברשת מבחני סיוג לרמת אנגלית בחינם. לדוגמה, באתר של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. התוצאה שתקבלו תאפשר לכם להבין היכן אתם עומדים מבחינה זו.

 

איך נרשמים ללימודים באוניברסיטה הפתוחה?

האו”פ מפעילה מערך רישום יעיל במיוחד. ראשית, פנו למוקד מתעניינים. כל הפרטים ליצירת קשר נמצאים כאן. בשיחת הטלפון שלכם עם נציגי האו”פ יוצע לכם להגיע לפגישה עם יועץ לימודים. בפגישה היועץ יעזור לכם להבין איזה מסלול לימודים מתאים לכם ויבנה איתכם תוכנית לימודים. כדאי לקרוא על תוכניות הלימודים של האו”פ לפני הפגישה, כדי להגיע מוכנים. לאחר הפגישה תוכלו להירשם לקורסים לפי התוכנית שנבנתה עבורכם. ההרשמה תיעשה באתר האו”פ. מידע על מועדי ההרשמה ועל סוגי ההנחיה תוכלו למצוא כאן.

 

נרשמתי – מה עכשיו?

כיממה לאחר ההרשמה תקבלו מייל אישור. אם לא קיבלתם מייל אישור פנו למוקד האו”פ. כמה שבועות לפני תחילת הלימודים יישלח אליכם מייל נוסף ובו מספר המשלוח של חבילת ערכת הלימודים שלכם. תוכלו לעקוב אחר המשלוח באתר של הדואר.

כשהחבילה תגיע בדקו את תכולתה כדי לוודא שקיבלתם את כל הספרים והחוברת. אם חסר משהו פנו למוקד.

בחוברת שתקבלו תהיה טבלה ובה הצעה כיצד לארגן את הלימודים בסמסטר, אילו יחידות יש ללמוד בכל שבוע ומה מועד הגשת המטלות. אנו ממליצים להיצמד להצעת הלימוד ולא לדחות את הקריאה לרגע האחרון לפני הגשת המטלה.

חשוב לדעת: לכל קורס באו”פ יש אזור משלו באתר האוניברסיטה. אזור זה נקרא “אתר הקורס”. שם תוכלו למצוא מידע נוסף על הנושא שבחרתם ללמוד, לקרוא הודעות מהמנחים, להשתתף בפורום מקוון, לצפות בהרצאות מוקלטות ועוד.

 

הווי סטודנטיאלי באו”פ – יש דבר כזה?

כפי שהזכרנו לא אחת, הלימודים באו”פ שונים מלימודים בכל מוסד אקדמי אחר. רוב הלימוד הוא עצמאי ולרוב הלומדים יש עיסוקים רבים, נוסף על הלימודים. עם זאת, על פי רוב, נוצר הווי מסוים בקורס. הדבר בולט בעיקר בקורסים שבהם המפגשים הם פרונטליים, אבל גם בקורסים מקוונים.

אומנם התקשורת הרשמית בין הסטודנטים היא בפורום באתר הקורס או בקבוצת ווצאפ בהנהלת המנחה, אך יש גם קבוצות סגורות בפייסבוק או קבוצות לא רשמיות בווצאפ שבהן הסטודנטים מתייעצים, משתפים ונעזרים זה בזה. בקבוצות בפייסבוק יהיה בדרך כלל פירוט של כללי ההתנהגות בקבוצה והסבר על ייעודה. אם נתקלתם בקבוצה כזו מומלץ לקרוא את הכללים וההסברים לפני שלוחצים להצטרפות, כדי להבין האם הקבוצה מתאימה לצרכים שלכם.

 

בהצלחה!

 

חסר לכם מידע? רוצים הכוונה פרטנית? אנחנו כאן בדיוק בשביל זה! מוזמנות ומוזמנים לפנות אלינו כאן

רוצה הכוונה אישית?
לימודים באקדמיה
08/03/2023