מכינה קדם-צבאית – לוקחים את הזמן ומגיעים מוכנים
המכינות הקדם-צבאיות הוקמו מתוך מגמה להכין את בני הנוער, בוגרי מערכת החינוך, לקראת שירות מלא ומשמעותי בצה”ל; לעודד התנדבות ליחידות קרביות, ליחידות מובחרות ולמסלולי פיקוד וקצונה; להעניק הכנה נאותה וחוסן רוחני ופיזי לקראת המפגש עם חיי הצבא; לטפח מנהיגות צעירה; להעשיר את עולמם הרוחני-ציוני ולהכשיר את דור העתיד של צה”ל (ומדינת ישראל) לעמוד במשימות ובאתגרים לאומיים בתחומי הביטחון, החברה, החינוך ועוד.
המכינה משלבת חיי חברה מהנים; התנדבות ותרומה לקהילה; לימודים והעשרות במגוון רחב של תחומים; טיולים והתנסויות רבות שקשורות לשירות הצבאי ולחיים האזרחיים שאחריו.
הצבא רואה בבוגרי המכינות כקהל עדיף, משום שהם באים לצבא מוכנים ובוגרים יותר. אחוז גבוה מבוגרי המכינות מיועדים לקצונה! חלק משמעותי בחיי המכיניסט הוא פיתוח הזהות, הנער לומד להכיר את עצמו ולגבש את זהותו.
המכינות מתחלקות לשלושה סוגים עיקריים:
- מכינה קדם-צבאית דתית.
- מכינה קדם-צבאית חילונית.
- מכינה קדם-צבאית לדתיים וחילונים.
כיום גם ישנם מכינות קדם-צבאיות ייעודיות ליוצאות ויוצאי החברה החרדית: המכינה של בינ”ה, מכינת גוונא.
כדאי גם להכיר את מכינת הישג שמתמקדת במלשביו”ת ומלשבי”ם שעתידים לשרת כחיילים בודדים, את המכינה מפעילה קרן הישג שמעניקה מלגות לסטודנטיות וסטודנטים שהוכרו כחיילים בודדים, ליווי הקרן ממשיך גם בסיום המכינה לאורך כל השירות ואף לאחר השחרור. להרשמה הקליקו.
בנוסף לכך החל משנת 2024 מפעיל צה”ל בשיתוף האגף הביטחוני-חברתי במשרד הביטחון והמשרד לשוויון חברתי תוכנית הכנה לגיוס ליוצאות ויוצאי החברה החרדית, התוכנית מכווינה לגיוס משמעותי, מלווה במהלך השירות ובעיקר מותאמת במיוחד עבור היוצאות והיוצאים, בהתאם לנסיבות כדאי לבדוק גם את האופציה הזאת.
ההמלצות שלנו:
כדאי:
- בדקו יותר ממכינה אחת. השתדלו לפתוח לעצמכם שתי אופציות לפחות.
- בקרו במכינות, בררו על אפשרות לשהות במכינה יותר מיום כחלק מתהליך הבדיקה שלכם.
- דברו עם מכיניסטים שנמצאים במכינה או עם בוגרי המכינה.
לא כדאי:
- אל תסתמכו רק על המלצות של אחרים. לכל אחד מתאים משהו אחר. ערכו בעצמכם את הבדיקות שלכם.
- אל תתפשרו על מכינה בגלל לחצי זמן.
- אל תתנו לפחד מהזמן שחולף לבלבל אתכם.
לקריאה נוספת לחצו כאן.