יוצאים לשינוי תשאף לעולם בו כל יוצאת ויוצא החברה החרדית יממשו את מלוא הפוטנציאל הטמון בהם.
ה"אני מאמין" שלנו
הבטחת שוויון הזדמנויות ומתן כלים ליוצאים הינם חובה ואינטרס של המדינה.
תפקידנו למלא צורך זה עד ללקיחת אחריות מלאה על ידי המדינה.
יוצאי ויוצאות החברה החרדית נושאים עמם בשורה ופוטנציאל לחברה הישראלית.
אנו רואים את אתגרי היציאה בהיבט סוציולוגי ולא תיאולוגי.
יוצאים הלוקחים אחריות על עתידם מייצרים את המענים הטובים והמותאמים ביותר עבורם.
קיים מנעד רחב של יוצאים ועל המענים לבטא מגוון של בחירות אישיות, תוך הימנעות מהסללה.
ידע מבוסס הוא המפתח לפיתוח המענים הטובים ביותר ליוצאים.
שיח בריא בין חרדים ליוצאים הוא מרכיב משמעותי לשילוב.
איך אנחנו יוצאים לשינוי?
שינוי מדיניות
שינוי מדיניות
הבטחת שוויון זכויות ומניעת אפליה של יוצאות ויוצאי החברה החרדית מול קובעי מדיניות, מתוך תפיסה ששילוב היוצאות והיוצאים בצבא, בהשכלה, ובשוקה התעסוקה הוא אינטרס לאומי ואחריות המדינה עצמה.
העלאת המודעות לבשורה והתקווה שמביאה עמה תנועת היציאה לחברה הישראלית דרך תיקון ושינוי השיח, פיתוח מנהיגות וחשיפה לפוטנציאל הלאומי של שילוב היוצאות היוצאים.
יצירת בסיס נתונים ומידע מקיף ומהימן שמהווה בסיס לפעילות נכונה ומדויקת של המגזר הציבורי, פילנטרופיה וארגוני מגזר שלישי לשילוב מיטבי של היוצאים והיוצאות.
פרסום ראשוני של היקפי היוצאות והיוצאים מהחברה החרדית מדי שנה
פרסום ראשוני של היקפי היוצאות והיוצאים מהחברה החרדית מדי שנה
אנו מעבדים את נתוני הלמ"ס ומפרסמים נתונים מדויקים על היקפי היציאה מדי שנה. אנו מקימים שדולה בכנסת, ובמקביל פותחים מכינה ייעודית ליוצאים, באוניברסיטה העברית.
לראשונה, מלגת לימודים מטעם המדינה אשר הייתה ניתנת רק לחרדים (קרן קמ"ח), ניתנת גם ליוצאות ויוצאים. במקביל, אנו משיקים קורס השכלה ראשון ליוצאים (מבוא למדמ"ח).
הסלון התל אביבי מושק בחודש אוגוסט. במקביל אנו מפרסמים לראשונה, מחקר שמציג נתונים על אתגרי היציאה, ולראשונה ניתנת השלמת השכלה גם לחיילים יוצאי החברה החרדית.
מיסוד "יום הבחירה" הבינלאומי להעלאת המודעות לתנועת היציאה. אנו עושים מהפכה בצה"ל, ובשיתוף עם אתר "כל זכות" אנו משיקים פורטל חדש של זכויות יוצאות ויוצאים.
התוכנית "יוצאים ללמוד" זוכה באות הנשיא להתנדבות: "האות ניתן לארגון על פועלו לשותפות ולסולידריות למען האדם, החברה והסביבה, בשאיפה ליצירת חברת מופת במדינת ישראל".
יוצאים לסרוגה: הם עוזבים את החברה החרדית לטובת הציונות הדתית, וזה ממש לא פשוט
קראו את הכתבה ב'מקור ראשון' הסוקרת את הגיוון של תנועת היציאה ומביאה לקדמת הבמה את סיפורם של לפחות מחצית מהיוצאים שעזבו את החברה החרדית אך נשארו דתיים. בכתבה, מצורפים נתונים מחקריים של יוצאים לשינוי על כמות היוצאים שממשיכים לשמור על מסורת.
לקריאת הכתבה הקליקו פה
התכנית שמסייעת ליוצאי החברה החרדית להשתלב בשוק התעסוקה
קראו את התבה של יובל בגנו ב'מעריב' על תכנית המנטורינג שמופעלת על ידי 'יוצאים לשינוי', המסייעת ליוצאות ויוצאים להגשים את חלומותיהם המקצועיים באמצעות הצמדת מנטורים.
לכתבה התראיינה טליה לדרמן (34): "גדלתי בחינוך חרדי בעמנואל ובבני ברק. היום אני גרה ברמת גן ועובדת בחברה גלובלית בתחום האנרגיה. לפני שבע שנים בחרתי אחרת, הבנתי שהיכן שאני נמצאת זה לא המקום שאני רואה בו את העתיד שלי, הגעתי למנטורינג אחרי שכבר התחלתי תהליך התמקדות, והבנתי שאני רוצה ליווי משמעותי יותר. פה נכנסה לתמונה שרון, המנטורית שלי. קיבלתי חצי שנה שבה התאפסתי על החיים".
לקריאת הכתבה הקליקו כאן
קראו את כתבתו של חנן גרינווד ב'ישראל היום' על מדיניות חדשה בצה"ל שתסייע לשילוב יוצאות ויוצאי החברה החרדית בשירות הצבאי.
בכתבה התראיין רב סרן מיכאל רבר, פעיל יוצאים לשינוי שסייע בשינוי המדיניות הצה"לית.
"גדלתי במגזר הליטאי עד גיל 17 ואז עזבתי", מספר רבר, "למדתי תואר במשפטים, אבל כשהגעתי לצבא הציעו לי בבקו"ם להיות עובד כללי או משגיח כשרות. הסברתי שיש לי תואר במשפטים ושאני רוצה לשרת בפרקליטות הצבאית, אבל היות שהנתונים שלי היו מאוד נמוכים - הייתי צריך להילחם כדי לקבל מה שרציתי. בסוף הגעתי לתפקיד עובד כללי בפרקליטות הצבאית ורק לאחר שנה הכירו בי כמו בעתודאים והתחלתי את המסלול".
לקריאת הכתבה המלאה הקליקו פה