התחברות

נא הכנס את מספר הטלפון שלך למטה נא הכנס את הקוד שנשלח לטלפון שלך שלח קוד מחדש
עדיין אין לך משתמש? הרשם ליוצאים לשינוי עכשיו!

ארכיון התקשורת של יוצאים לשינוי

יציאה בשאלה - עבירה פלילית? חרדים לגורל הצעירים בחברה החרדית | בלעדי

חשש בקרב היוצאים בשאלה מפני הצעת חוק של יהדות התורה, שלפיה סיוע לקטינים לעזוב את המגזר ייחשב לא פחות מעבירה פלילית שדינה מאסר

יצאתי בשאלה כקטינה. ישראל אייכלר מסכן חיי נערים כמוני

כבר חודשיים שהמדינה סוערת ואני שותקת. לא לוקחת חלק בוויכוחים פוליטיים, לא יוצאת לרחוב ולא מתנצחת ברשתות החברתיות. זה לא כי אין לי דעה, כוח לצאת לרחוב או מה להגיד, זה כי אני מבקשת להימנע מלקיחת צד במלחמת האחים. כי הדבר הכי גרוע שקורה לנו בימים הללו הוא הקיטוב המשסע אותנו.

מערך הסיוע לחיילים בודדים בשירות ובשחרור

אודות מצבם של החיילים הבודדים, בראשות חבר הכנסת עודד פורר - Oded Forer (ישראל ביתנו), אשר הזמין את רכז תוכנית 'יוצאים לצבא', מוטי דסקל - יוצא החברה החרדית וקצין במילואים - להסביר אודות המורכבויות והמענים הנדרשים עבור יוצאות ויוצאי החברה החרדית בצה"ל.
בריאיון לערוץ כנסת, הסביר דסקל את הייחודיות שבצרכי היוצאות והיוצאים המשרתים בצה"ל.
בהמשך היום נפגשנו עם חה"כ משה (קינלי) טור-פז Moshe Turpaz (יש עתיד) וחה"כ דן אילוז (ליכוד) ודנו בהמשך קידום מדיניות לשילוב יעיל ואיכותי של יוצאות ויוצאי החברה החרדית, בצבא, בהשכלה ובתעסוקה.
מוזמנות ומוזמנים לצפות בראיון עם מוטי דקסל בערוץ כנסת>>

ההסכם עם ש"ס קובע: המדינה תממן סיוע ליוצאים בשאלה שיישארו בקשר עם משפחתם

חלק מהעמותות המסייעות ליוצאים בשאלה מקבלות תקצוב מהמדינה, אולם זו הפעם הראשונה שמפלגה חרדית דורשת להקצות תקציב למטרה זו. לפי בכיר בש"ס, הסעיף הוכנס להסכם מתוך רצון לייצר אלטרנטיבה לעמותות הקיימות ההסכם הקואליציוני עם ש"ס קובע כי המדינה תקצה תקציב ייעודי לצעירים שעזבו את החברה החרדית (יוצאים בשאלה), המעוניינים להישאר בקשר עם משפחתם והקהילה. חלק מהעמותות המסייעות ליוצאים בשאלה מקבלות כיום תקצוב מהמדינה, אולם זו הפעם הראשונה שמפלגה חרדית דורשת להקצות תקציב למטרה זו. לפי ההסכם, לטיפול בנושא יוקצו עשרה מיליון שקלים, שיועברו באמצעות משרד הרווחה או החינוך.

המדינה הפקירה אותי כילדה חרדית, ועכשיו כיוצאת בשאלה

שמי יעל אליה. אני בת 36. גדלתי בבני ברק ואת החברה החרדית החלטתי לעזוב בגיל 24. תהליך היציאה מהחברה החרדית מורכב מאוד מכל בחינה. אני רוצה להתמקד בדרך החתחתים שהייתי צריכה לעבור, עד שהשתלבתי ביעילות בשוק העבודה ובעולם האקדמיה.

ראיון של משה שנפלד ל'כאן מורשת' אודות השנתון של 'יוצאים לשינוי'

"בעולם מתוקן, שבו המדינה מסייעת לכלל בוגרי החינוך החרדי, לא היינו צריכים לבקש סיוע פרטני ליוצאים".
לקראת חשיפת מחקר הענק של 'יוצאים לשינוי', התראיין משה שנפלד, ממייסדי העמותה וחבר בצוות המחקר, אצל מנדי ביתאן ב-כאן מורשת
שנפלד סיפר כי למרות האפלייה מטעם מוסדות מדינה בשילוב היוצאות והיוצאים וצמצום הפערים, מנתוני המחקר עולה כי אוכלוסיית היוצאים מהווה כוח עבודה בולט ואקטיבי ביחס לאחיהם החרדים, שלהם, בניגוד ליוצאים, המדינה בהחלט מסייעת בשילוב ובהשלמת פערים.
מוזמנות ומוזמנים להאזין לריאיון המלא
Yozim Leshinuy

ראיון של יוצאות ויוצאים לתכנית "הכל כלול' בחדשות 13 אודות הקושי בהשתלבות באקדמיה ללא לימודי ליבה

"בשנה הראשונה ללימודי הרפואה, היה לי קשה בצורה דרמטית והגעתי עם פער משמעותי", משתף מנחם אסטריק, סטודנט לרפואה ויוצא החברה החרדית, את ריבה רפפורט "השנה הזו מבוססת הרבה מאוד על מקצועות בסיסיים שבחברה הכללית אתה לומד במסגרת לימודי הליבה בבית הספר ואני לא זכיתי למעטפת הזו".

משה שנפלד, ממקימי עמותת 'יוצאים לשינוי', גם הוא יוצא החברה החרדית וכיום דוקטורנט למדעי המחשב, שיתף בקשיים אותם חווה: "אני השתחררתי מהצבא, לא יצאתי לחופשה והתחלתי בלימודים. לתואר הראשון הגעתי רק בגיל 29, ואני עוד נחשב סיפור הצלחה".
מזמינים אתכם לצפות בכתבה של חדשות 13 הסוקרת את הפער העצום שהחוסר בלימודי ליבה גורם לכלל בוגרי החינוך החרדי.

מדינת ישראל חייבת להפנים - בוגרי החינוך החרדי הם משאב עצום לכלכלה הישראלית. על המדינה ליצור מגוון אפשרויות לאותם אנשים שלא למדו את מקצועות הליבה על מנת להשלים חוסרים ולהשתלב בכבוד בשוק העבודה הישראלי.

Yozim Leshinuy

"המדינה שללה ממני את הזכות להיות אזרח שווה בין שווים, בגיל 23 למדתי מתמטיקה בסיסית"

ברקע הדיון הציבורי סביב לימודי הליבה במוסדות החרדיים. Yossi Klar, ממובילי תביעת הליבה, ולשעבר מנכ"ל 'יוצאים לשינוי', התראיין בעושים צהריים עם יעל דן בגל"צ וסיפר עד כמה מניעת לימודי הליבה במוסדות החרדיים - הרסנית.

"בכך שהמדינה מאפשרת למוסדות חרדיים, לא ללמד מקצועות מקצועות הליבה, היא גורמת לפערים אדירים ונזקים של עשרות אלפי שקלים", הסביר.

המינימום שאנו דורשים מהמדינה הוא לסייע ליוצאי החברה החרדית בהשלמת הפערים הלימודיים, כפי שהיא מסייעת לאחינו החרדים המעוניינים בהשלמת הפערים.

יוצאי המגזר החרדי זוכים למענה ולתמיכה – עמותת "יוצאים לשינוי" מגיעה לצפון

עמותת "יוצאים לשינוי" המסייעת ליוצאי החברה החרדית מתרחבת ולאחר כעשור של פעילות במרכז ובירושילים, מגיעה לאזור הצפון.

"יוצאים לשינוי": התוכנית שתסייע ליוצאי החברה החרדית להשתלב בשוק העבודה

ארגון "יוצאים לשינוי" מפעיל תוכנית ייחודית במטרה לסייע לאלפי צעירים וצעירות שעוזבים את החברה הסגורה ומנסים להשתלב בחברה הישראלית
דילוג לתוכן